HTML

Béláim, gondolkodjunk!

Magyarország meseország.

Friss topikok

  • Morrózió: Jellemző, hogy csak most találok ide. Köszönöm a cikket, rég röhögtem ennyit. (2013.06.28. 23:56) a nemzeti romantika romjain

Archívum

2012.01.26. 20:34 outisz

Jézuska, és egyéb aktualitások a fa alatt

Címkék: fidesz karácsony viktor jézuska villanyrezsó

Na mit hozzon a Jézuska? Hatalmas kérdés, bár legszívesebben rávágnám: hát mit hozna, örökéletet és megváltást az emberiség bűnei alól. Tudtommal Jézus megmaradt kereszténynek, úgyhogy nem valószínű, hogy az egyik este arra ébrednénk, hogy Jézus meg pár krishnás arc ül a karácsonyfa alatt és a Maha Mantrát éneklik boldogan - a feltámasztott ponty meg a fazék oldalán verné a ritmust. Mert akkor biztos lehetne kérni mást is, valami egzotikusat, mondjuk azt, hogy a következő életünkben olyan helyre szülessünk, ahol még nem járt fideszes politikus. De most komolyan, szerintetek anno Jézus nem vágta volna szájon Júdást, és pattant volna fel a szamarára (nem Lada Samara, mert van ahol már a csoda sem segítene), ha előre tudja, mi lesz a karácsonyból? Ne moralizáljunk, Jézuskát megvette kilóra a modern piacgazdaság, és decemberben nekünk dolgozik, ez van, mi meg kérhetünk bármit. Mondjuk egy okostelefont, és már lájkolhatjuk is a szentpeterahaverom.com oldalt, fél lábbal máris a menyországban vagyunk. A másik lábunkkal meg állunk továbbra is a szarba, és próbálunk talpon maradni. Hogy mit kérjünk a Jézuskától? Úristen, ezt a félreértést, hát mit adjunk annak a szerencsétlennek! Hál’ istennek Európa egyik legstabilabb gazdasága áll mögöttünk. Kérjetek, és Viktor majd ad. A pofánknak. Szerintem már most be vannak tárazva a gumilövedékek, mindjárt nyakunkon a március 15, de ne szaladjunk ennyire előre. Ráérünk majd akkor, mikor kergetnek! De hát miért kergetnének, ugyanmár! A könnygázgránátot már messziről is ki lehet lőni. Szerintem a nagy fegyvergyárak a jövő öszi könnygázvetőt azzal a szlogennel fogják reklámozni, hogy képes átlőni a Dunán, úgyis mi vesszük meg. Várjunk csak, lehet hogy gázálarcot kellene kérni a Jézuskától? Az jó a könnygáz ellen is, és akkor is, ha borul a bili, és elönt minket a szarkazmus. Isten lássa lelkem, szerintem Lázárnak volt igaza, mikor azt mondta, az IMF küldöttség azért rohant el, mert Brüsszelben várják a Jézuskát. Ők már tudtak valamit, szerintem Jézus be se meri tenni a lábát az országba, nehogy belevegyék a jövőévi költségvetésbe, hisz rajtunk már csak a csoda segíthet. Akkor már inkább a vízenjárás, az kicsivel egyszerűbb. Amúgy ne is kérjünk a Jézuskától semmit, esetleg egy villanyrezsót - Orbán Viktor úgyis ráteszi a kezét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tultoltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr823869117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása